Eigenlijk behoort de Mahonia tot de spectaculaire groenblijvers. Gele bloemen in de winter en het hele jaar door geveerde grote sterke bladeren met scherpe puntjes. Een groenblijvende heester die met zijn bijzondere blad een groot verschil maakt in uw plantenborder

Ilex blue prince is een mooie fijne hulstsoort. Staat graag in humusrijke grond.

De coniferen zoals de leylandii worden ook gebruikt voor snoeivormen. Deze spiraal of andere vormen zijn decoratieve groenblijvers.

De Rozannie is een groene variateit van de geel-groene Aucuba japonica. Deze tot 150 cm hoge struik houdt van een schaduw rijke plek in de tuin. Zowel solitair of als haag is deze struik te planten. De kluit mag niet uitdrogen en staat graag in vochtige (klei)grond. In het voorjaar zal deze wintergroene struik wit bloeien en in het najaar zal hij rode bessen dragen. Snoeien is geen probleem, top de langste scheuten met een snoeischaar weg.

De Cephalotaxus is een zuilvormige traaggroeiende conifeer uit de Taxus familie. De naalden zijn veel langer en breder dan de normale taxus soorten.

Dit nieuwe soort Skimmia draagt het hele jaar rode bessen, waardoor het een echte aanwinst is voor op het terras of in de tuin. In de herfst verkleuren de bessen van groen naar rood.

Osmanthus x burkwoodii ook wel bekend als Schijnhulst bloeit in het late voorjaar met kleine witte geurende bloemen. Deze struik kan wel 200 tot 250 cm hoog worden. Vormsnoei verdragen ze goed. De standplaats is heel makkelijk, volledige schaduw tot in de volle zon.

De Elaeagnus pungens maculata is een olijfwilg met geel-groen blad. op de takken zitten doorns en in het najaar zal deze onopvallend bloeien. Ideaal voor hagen, blok- of bolvorm. Dit soort wordt zo'n 200 cm hoog.

Een transparante heester met heel klein blad. Mooie groenblijvende solitair.

De viburnum davidii is een sterke wintergroene sierheester die 60 cm hoog wordt en 100 cm breed. De bloeitijd is in het voorjaar en de bloeikleur wit. De standplaats is zon tot lichte schaduw.

De treurceder heeft een rechte stam met een hangende kroon, de takken hangen vaak tot de grond. De Cedrus deodora pendula houdt van een zonnige standplaats in de volle grond of in een grote bak. De boom kan wel 450 cm hoog worden.

De Arbutus is een Mediterrane struik die op de warme plek in de tuin een matige winter kan overleven. Aan deze wintergroene struik groeien een jaar na de bloei oranje vruchten die wel wat weg hebben van aardbeien. De Arbutus staat graag op een zonnige plek in de tuin in goed drainerende grond. De Arbutus unedo wordt zo'n 400 cmhoog, de Arbutus unedo compacta wordt zo'n 150 cm hoog.

De Trachycarus wagnerianus is het broertje van de Trachycarpus fortunei. Dit soort palmboom heeft compacte handvormige bladeren op een behaarde stam. De kleur van de bladeren is diepgroen en harder dan de fortunei. Hierdoor kan dit soort meer wind verdragen en kunnen ze ideaal in een pot geplant worden. De winterhardheid is -18 bij een hoogte van 100 cm. In een pot zijn ze winterhard tot -8. Beschermen tegen de worst is alleen nodig bij strenge vorst of sneeuwval, wij gebruiken dan een boomjas gemaakt van vliesdoek.

De Ilex crenata 'Dark Green' is een hulstsoort die sprekend lijkt op de Buxus sempervirens. Deze struiken groeien zo'n 20 cm per jaar tot circa 250 cm hoogte. Ze kunnen in alle vormen gesnoeid worden. Ze standplaats dient zonnig tot half-schaduw te zijn. De Ilex crenata is een besdragende struik met kleine zwarte besjes.

De Pinus sylvestris watererii is een cultivar van de grove den, ideaal voor de kleinere tuin of voor in een pot. De naald heeft een grijs-blauwe kleur.

Groenblijvende Magnolia grandiflora met stevig en groot groen blad. Deze wintergroene boom bloeit minder uitbundig dan de bladverliezende variant. In verschillende maten leverbaar en dus ook op aanvraag als grote boom te koop.

Een hoog soort Cotoneaster lacteus die ook makkelijk compact te snoeien is. In het najaar zal deze vol met rode bessen hangen.

Osmanthus heterophyllus purpureus. Een wintergroene struik met een purperrode gloed over het blad, dat heeft deze schijnhulst! De Osmanthus purureus kan wel 150 tot 175 cm hoog worden en door zijn compacte groei is deze struik ideaal te gebruiken als haag. Plant deze struik op een zonnige plek zodat het blad purperrood verkleurd en de struik zal dan ook uitbundig bloeien met een heerlijke geur.

De Cedrus atlantica glauca is een coniferensoort met blauwe naalden. Deze grote parkboom is geschikt voor de grotere tuin omdat ze een hoogte van wel 15 meter kunnen bereiken.

Deze groenblijvende leiboom is de Prunus laurocerasus. De grootte van het rek en de stamhoogte maken deze boom geschikt voor elke tuin, ideaal tegen inkijk. Een sterke lauriersoort die je tuin veel privacy verschaft. Diverse andere maten en soorten groenblijvende leibomen op voorraad.

De Ilex maximowicziana 'Kanehirae' is een middelgrote struik met glanzend licht gekarteld blad. Deze struik is te gebruiken als haag of als solitair. Ze kunnen 250 cm hoog worden en hebben geen voorkeur voor de standplaats.

De Pinus nigra nana is een langzaam groeiend soort wat maar 150 cm hoog wordt.

De Photinia fraseri compacta is een groenblijvende heester met fris rood blad in het voorjaar een witte bloemen in de zomer. De bladeren zijn wat kleiner dan de standaard soort. Vraagt wel een wat drogere en niet te winderige plek in de border.

De Araucaria is een echte blikvanger en wordt ook wel slangenden genoemd. Zeer decoratief en afkomstig uit Chili. Hij staat graag op een warme zonnige plek in de turfgrond.

De Photinia fraseri 'Red 'Robin' of te wel glansmispel heeft in het voorjaar rode bladeren bij het uitlopen die later in het seizoen naar groen verkleuren. In mei en juni zal deze Photinia grote witte trossen bloemen dragen. Deze struik kan wel tot 300 cm hoog worden, snoeien kan het beste in het voorjaar. De standplaats moet zonnig zijn voor mooie volle sruiken, maar lichte schaduw tot schaduw behoord ook tot te mogelijkheid maar dan zal de struik wat minder vol worden en het blad zal groen blijven.

Deze bekende Elaeagnus struiken zijn rond gesnoeid en groeien prima in een pot of bak! Ze zijn te herkennen aan hun grijs-groene blad en daardoor zijn ze goed winterhard en windbestendig

De Halimum libanotis is een groenblijvende heester van 40 cm hoog, de bloeikleur is in de zomer geel. De standplaats moet zonnig en warm zijn.

De Photinia x fraseri 'Pink Marble' is de bonte variant van de glansmispel. Dit soort heeft een wit-roze bladverkleuring. Ze worden zo'n 2 meter hoog maar staan graag op een beschutte plek in de tuin. In de zon tot in de lichte schaduw groeien ze het best.

De Ilex maximowicziana kanehirae is een licht groen japanse hulst die niet zoveel eisen stelt. Dit soort wordt circa 200 cm en hieft maar 1 keer per jaar gesnoeid te worden.

De Prunus lauroserasus Angustifolia wordt vaak gebruikt voor een dichte haag of als solitair. De bladeren zijn kleiner dan de gewone laurierkers, ook zijn de twijgen soms rood van kleur. Net als vele andere planten in verschillende maten leverbaar.

Een compact breed uitgroeiende Taxus die niet hoger dan 80 tot 100 cm wordt. Verdraagt snoei en kan dus ook als haag of blok toegepast worden.

De Pinus nigra, zwarte den is één van de sterkste bomen voor aan de Nederlandse kust. Ze stellen geen eisen aan de grondsoort of standplaats. In ons land worden deze bomen niet hoger dan 15 tot 20 meter, maar ze kunnen wel tot 50 meter hoog worden en wel 1000 jaar!

Deze bijzondere struik bloeit met grote trossen roze bloemen. Hoe warmer de struik staat hoe uitbundiger de bloei en groei. Deze half hoge heester kan een hoogte van 200 bereiken. Plant de Kalmia in lichtzure grond zoals tuinturf.

De Gaultheria mucronata (Parelbes) is familie van de heidefamilie maar heeft scherpe, puntige blaadjes. De bloeikleur is in het voorjaar wit en de bessen zijn in het najaar rood, roze of wit. De standplaats is half-schaduw en de hoogte bedraagt zo'n 50 cm.

Prunus laurocerasus 'Genolia' is een compact soort laurier die ook nog eens rechtopgaand groeid. ideaal voor een smalle dichte haag. Ze groeien zowel in de schaduw als in de zon en worden circa 300 tot 400 cm hoog.

De Ilex crenata caroline upright is de beste buxusvervanger die er is. Dit soort kan zelfs op zand en kleigrond geplant worden. Verdraagt goed snoei. Ideaal voor hagen en bolvormen. Wordt maximaal 250 cm hoog.

Deze decoratieve camelia bloeit in oktober en november en is in verschillende kleuren verkrijgbaar

Nandina is een halfhoge heester die in het najaar naar rood verkleurd met rode bessen. Deze struik staat graag op een warme zonnige plek en zal in de zomer wit bloeien

De Pinus sylvestris heet in het Nederlands 'grove den'. Zijn naalden hebben een blauw groene kleur en de stam is grillig van structuur. De boomvorm is pyramidaal en op latere leeftijd meer als parasol.

De Trachycarpus fortunei is de meest winterharde palmsoort in Nederland. Deze palm met behaarde stam heeft grote handvormige bladeren. De trachycarpus houdt van een luwe plek in de tuin in de zon of in de halfschaduw.

Ilex maximowicziana 'Kanehirae' is een Japanse hulst struik die zowel solitair als in een haag geplant kan worden. Deze plant kan goed als alternatief van de Buxus geplant worden.
De groeisnelheid ligt tussen de 30 en 40 cm per jaar en de maximale hoogte bedraagt 200 cm. Deze struik stelt weinig eisen qua standplaats.

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' is een snel groeide soort laurier. De bladeren zijn groot en ovaal en hebben een lichtgroene kleur. De hoogte bedraagd 400 tot 500 cm, terugzetten van de plant kan tot 50 cm hoog in het voorjaar.

De Pseudosasa japonica is een grove bamboesoort die wel 500 cm hoog kan worden. Een rhizoom wortelbegrenzer is gewenst omdat dit soort woekerd. De bladeren zijn 20 tot 25 cm lang en de stelen hebben witte schutbladeren, dit maakt deze soort een tropische uitstraling.

Een rijkbloeiende compacte groenblijvende heester met roze bloemen. De Escalonia is langzaam groeiend met donkergroen glimmend blad.

Een compact bolvormige hebe die in de vroege zomermaanden wit bloeit. Geschikt voor in een pot of op een warme zonnige plek in de border. Bij strenge vorst graag afdekken met stro.

De Ceder is een naaldboom met blauw groene naalden in kransen bij elkaar. Het is een rechtopgaande boom die traag groeit. De Cedrus is een echte parkboom maar ook geschikt voor een grotere tuin!

De meest gebruikte bolvorm in een tuin is een buxusbol. Plant ze solitair of in groepen bij elkaar om wolken te creeren. Snoei een buxus nooit met zonnig weer om verbranding van het blad tegen te gaan.

Mahonia Eurybracteata 'Soft Caress' is een winterbloeiende sierheester van 100 cm hoog. De bloeikleur is in de winter geel. De standplaats moet zonnig en luw zijn. Het blad heeft geen stekels en was in 2013 de plant van het jaar.

De Viburnum tinus 'Eve Prive' is een compacter soort met kleiner blad dan de gewone Viburnum tinus. De bloemen zijn wit-roze en verschijnen in het najaar en winter. Plant deze struik op een beschute plek in de tuin in de halfschaduw tot zon.

De prunus lusitanica brenelia is een portugese lauriersoort die roze-rode twijgen heeft en de groeiwijze is iets wilder dan zijn bekende broer, de angustifolia.

Je ziet ze niet veel, maar de Eleagnus hebben we ook als leiboom. Een super bladhoudende leiboom.

Een halfhoge heester die langdurig bloeit met paarse bloemen. De Hebe is een groenblijvende plant die houdt van een zonnige droge standplaats.

De Novita is een sterke laurierkers soort die vooral gebruikt wordt voor hagen. Wij adviseren om deze struiken 2 keer per jaar met een snoeischaar te snoeien, met een heggenschaar kan ook maar dan worden de halve bladeren geel. Brede oude struiken kunnen goed teruggezet worden op het kale hout, deze takken lopen in het voorjaar weer uit.

De groene beuk heet in het Latijn Fagus sylvatica. Wanneer deze in een haag geplant wordt noemen wij dat een beukenhaag. De Fagus heb je in verschillende vormen en maten. Wij verkopen bijvoorbeeld deze lei-vorm bomen met of zonder stam! De beuk heeft geen voorkeur voor zijn standplaats.

De Chamaerops humilis is de enigste Europese palmsoort die voornamelijk in Spanje te vinden is. Het is een trage groeier met meerdere stammen met handvormige bladeren.
Dit soort palmboom groeit goed in een bak of pot zodat ze in de wintermaanden goed te verplaatsen zijn onder een overkapping of in de schuur. De winterhardheid is namelijk -10 voor een volwassen plant. Wij plaatsen een Chaerops vaak in de volle zon en planten deze in Mediterrane substraat die waterdoorlatend is. De Chamaerops humilis Cerifera heeft blauw-grijs blad en de Chamaerops humilis Vulcano is een kleine variant met dikke compacte bladeren.

De Skimmia rubella is één van de meest gebruikte wintergroene heesters. De bloeikleur is lichtroze in het voorjaar. De standplaats mag niet te zonnig zijn en de grond niet te nat. De hoogte bedraagt 100 cm.

De Osmanthus heterophyllus is een herfstbloeiende struik die erg op een hulst lijkt. De maximale hoogte bedraagd 300 cm. het blad is dinkergroen en gekarteld. De bloemen zijn wit en geurend. Ze vergragen goed vormsnoei. Deze heester groeit op elke plek in de tuin!

De Fargesia obelisk is een niet woekerende bamboesoort van 4 tot 5 meter hoog, omdat dit soort rechtopgaand groeit is deze geschikt voor hagen en tegen hoge muren. Het gebruikt van wortelbegrenzer is aan te raden om zo de kluit in toom te houden.

De Choisya is er in verschillende groentinten. Een mediterraan die behoorlijk winterhard is.

Deze mannelijke hulst zonder bessen is ideaal geschikt voor hagen. Plant dit soort in de volle zon of half schaduw op normale tot vochtige grond.

Buxus struiken kennen we allemaal, als bollen, haagjes of snoeivormen. Snoei de Buxus met schoon gereedschap bij bewolkt weer zodat de planten gezond blijven. Een goed alternatief voor buxus is Ilex crenata, deze groeien langzamer dan Buxus maar heeft hetzelfde uiterlijk.

De Apenbroodboom is een halfhoge wintergroene struik met grote groene bladeren met gele vlekken erop. De Aucuba japonica Crotonifolia is een variateit met groot gekarteld blad met veel gele vlekken. Deze struik kan goed tegen schaduw en vindt het geen probleem om onder grote bomen te staan. De struik kan tot 200 cm hoog worden en snoeien kan gedaan worden door met een snoeischaar de langste toppen terug te nemen.

De Elaeagnus ebbingei is zeer geschikt voor het maken van snoeivormen

De Rhododendron 'Catawbiense Grandiflorum' is een paars-roze bloeiende Rhododendron die bloeit in -April-Mei-Juni. De standplaats is zonnig tot half-schaduw. Ze houden van een zure turfrijke grond en worden 200 tot 400 cm hoog.

Deze Camellia japonica 'Princess Baciocchi' heeft misschien wel de mooiste bloemen! Deze heester bloeit in het voorjaar. De bloemkleur is rood en ze hebben wel wat wel van een Dahlia. Een Camellia staat graag op een beschutte schaduwrijke plaats in de tuin en wordt zo'n 3 meter hoog, maar groeit niet zo snel.

De Eucalyptus gunnii is een boomsoort bekend van het voedsel van de koala uit Australie, maar op Nederlandse bodem groeien ze ook bijzonder goed! Zet de Eucalyptus op een luwe warme plek in de tuin. De winterhardheid is matig en ze zijn nogal windgevoelig. De groeisnelheid bedraagt zo'n 2 meter per jaar tot zo'n 10-12 meter in Nederland.

Deze groen gele Euonymus of ook wel kardinaalsmuts genoemd is een half hoge struik die goed (zee)wind bestendig is. Vooral in de wintermaanden zal deze struik een "eyecatcher" zijn in uw tuin.

De viburnum tinus op stam past zowel in een pot als in een border met onderbeplanting. In het najaar zal deze wit bloeien.

Quercus ilex is een bladhoudende steeneik die ook nog eens bestand is tegen zeewind en droge grond. Heeft u last van inkijk of wilt u ook in de winter schaduw, dan is deze struik of (lei)boom zeer geschikt. Plant deze eik op een warme zonnige plek.

Deze Mediterrane struik heeft de naam Japanse Mispel, maar oorspronkelijk komt deze voor rond de Middellandse zee. Het blad is groen en de nieuwe bladeren zijn rood. In de zomermaanden zal deze struik op stam uitbundig bloeien met wit-roze bloemen. De standplaats moet zonnig en warm zijn, de winterhardheid ligt rond de -12

De Ficus is een bladverliezende boom met grote groene bladeren. Vijgen zijn schijvruchten, dit komt omdat de vijgen zonder bestuiving van bloemen tot stand komen. Staat de vijg in vruchtbare natte grond, dan zal de vijg te snel groeien om vijgen te produceren. Staat een vijgenboom in een pot of in warme stenige grond, dan zullen de vijgen opzwellen in de oksels van de bladknoppen. Er bestaan wel tientallen soorten vijgen waarvan er een aantal in Nederland goed winterhard zijn tot -14

De Rhododendron 'Nova Zembla' is een Roze-Rood bloeiende Rhododendron die bloeit in Mei-Juni. De standplaats is Zonnig tot half-schaduw. Ze houden van een zure turfrijke grond en worden 250 tot 300 cm hoog.

Deze Camellia japonica 'Brushfield's Yellow' heeft wit-gele bloemen. Deze heester bloeit in het voorjaar. De bloemkleur is wit met een geel hart en ze hebben wel wat wel van een grote anjer. Een Camellia staat graag op een beschutte schaduwrijke plaats in de tuin en wordt zo'n 3 meter hoog, maar groeit niet zo snel.

De Quercus ilex leiboom is een ideale boom om inkijk tegen te gaan. Zijn grijs-groene blad heeft als eigenschap wind, droogte en vorstbestendig. Maar koude oostenwind in de wintermaanden of te natte grond kan nog wel eens funest zijn.

Een groenblijvende heester die altijd wel aantrekkelijk is. Dan weer door zijn rood/witte schermbloemen en dan weer door zijn bes of zijn nieuwe blad.
Zowel op stam als volle heester verkrijgbaar.

De Osmanthus tricolor is een halfhoge tot hoge compact groeiende struik. Het blad is geel-bont.

Een lei-vorm Portugese laurierkers om bijvoorbeeld inkijk tegen te gaan. De laurier houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en heeft weinig onderhoud nodig. Snoei hem 2 keer per jaar waardoor de lei-vorm mooi compact blijft.

Deze roze bloeiende Camellia heeft gevulde bloemen en groeit op stam! Een uniek exemplaar voor op het terras in een chique pot of bak.

De Cedrus libani Sargentii Pendula is een treurceder waarvan je de stam niet ziet. De naalden hebben een blauwe gloed. Deze struik is een langzame groeier maar kan toch wel 10 meter hoog worden

De Rhododendron 'Roseum' is een roze bloeiende Rhododendron die bloeit in Mei-Juni. De standplaats is zonnig tot half-schaduw. Ze houden van een zure turfrijke grond en worden 250 tot 300 cm hoog.

De Camellia japonica is een rijk bloeiende heester. De bloemen hebben wel wat weg van een roos.. Een camellia staat graag op een beschutte schaduwrijke plaats in de tuin. Een camellia wordt zo'n 300 cm hoog. Verkrijgbaar in de kleuren wit, roze en rood.

De Quercus ilex meerstammig is een opgesnoeide struik met meerder stammen. Ideaal als eyecatcher in de tuin of op het terras in een mooie pot.

Ceanothus thysiflorus var. Repens, Amerikaanse sering. Een klein heestertje ook wel bekend onder de naam Amerikaanse sering geeft mooie blauwe bloemtrosjes tussen het glanzende kleine blad. Er zijn laagblijvende soorten, klimmende en grote soorten verkrijgbaar in de kleuren blauw, paars, roze en wit.

De Rhododendron Cunningham's White is een witbloeiende Rhododendron die bloeit in April-Mei. De standplaats is Zonnig tot half-schaduw. Ze houden van een zure turfrijke grond en worden 150 tot 200 cm hoog. Wij hebben diverse soorten en kleuren op voorraad.

Quercus ilex, steeneik, is een mediterrane boom met grijsgroen blad en is goed bestand tegen zeewind en vorst. Ze zijn er als struikvorm, lei-vorm en als boomvorm te krijgen waardoor ze in elke tuin toepasbaar zijn.

Een wintergroene Magnolia met compact blad en een compacte kroon, dat heeft deze Magnolia grandiflora Little Gem.
Deze struik op stam kan heel goed groeien in een pot of op een zonnige plek in de tuin.

Deze groene conifeer met gele topjes is een langzaam groeiende kruipende conifeer. Geschikt voor een rotstuin of heidetuin. Als de plant het naar zijn zijn heeft kan het een grote struik worden van wel 200 cm hoog.

De Rhododendron 'Red Jack' is een Rood bloeiende Rhododendron die bloeit in Mei. De standplaats is zonnig tot half-schaduw. Ze houden van een zure turfrijke grond en worden 250 tot 300 cm hoog.

De Steeneik Quercus Ilex doet het in Nederland behoorlijk goed. Deze groenblijvende boom is ook verkrijgbaar als meerstammige boom of struik en kan op een prominente plek een beeldbepalend element vormen.

Pieris is een fraaie groenblijvende heester die het gehele jaar wat te bieden heeft. Fris rood blad in het voorjaar en daarna mooie trosjes met klokvormige witte bloemetjes en natuurlijk ook wintergroene kleine blaadjes. In zowel bont blad als groen blad te verkrijgen in diverse soorten.

Taxus baccata. Met zijn mooie donkere naaldjes geeft de Taxus een klassieke sfeer aan uw tuin. Zeer geschikt als haag, maar ook als solitaire groenblijvende struik goed te gebruiken in de border en eenvoudig in model te snoeien. Graag maken wij een offerte voor de aanplant van uw groenblijvende haag.

De Pinus pinea ook wel parasolden of pijnboom heeft veel weg van een parasol. Dit komt omdat de boom een rechte stam heeft met breed uitgroeiende takken. Ideaal te gebruiken om een schaduwplekje te creeren.
De schors heeft een oranjebruine kleur en de naalden zijn donkergroen.

De Elaeagnus ebbingei Compactus is een zeewindbestendige wintergroene struik heeft een compactere groei dan zijn broertje, dit is namelijk de 'Compactus'.
Snoei deze struik 2 of 3 keer per jaar om deze struik in model te houden, maar niet in de wintermaanden.

Deze cotoneaster is een bladverliezer maar door zijn compacte groei en vele rode bessen is het een aanwinst voor de tuin. Door de horizontale groei zal de plant niet hoger dan 100 cm worden.

De Choisya ternata Aztec Pearl is een rijkbloeiende sierheester die wel 200 cm hoog kan worden. Ze staan graag op een beschutte zonnige plek in de tuin. Het blad van dit soort is smal en groen. De bloemen zijn wit van kleur in het late voorjaar.

Elaeagnus ebbingei viveleg, geel bonte olijwilg.
Een groene olijfwilg met gele randen op het blad. Je kunt wintergroene struiken goed combineren met bijvoorbeeld de bladtinten en bladvormen.

Magnolia Grandiflora is als groenblijvende boom geschikt voor de luwe tuin. Het dikke leerachtige blad is het hele jaar door mooi en in de zomer kun je verrast worden door een prachtige witte bloem. Er is ook een variant met iets kleiner blad.

Aucuba japonica 'Variegata' is herkenbaar aan zijn groengele bladeren met rode bessen. Geschikt voor elke plek in de tuin. Ook verkrijgbaar in het groen.

Prunus lauroserasus heeft een grote familie, en is erg sterk en zeer geschikt als groenblijvende haagbeplanting. Een wintergroene struik met veel volume. Wij hebben veel soorten zoals Rotundifolia, Novita, Etna, Caucasica, Elly en Genolia.

Een sterke windbestendige bol-boom is de olijfwilg. Plant de boom in een border of in een ruime bak, ideaal voor de wat kleinere voortuin. De olijfwilg is een echte zonaanbidder die 2 keer per jaar gesnoeid wil worden met een snoeischaar. De stamhoogte ligt tussen de 100 en 225 cm.

Deze geel bonte variant van de olijfwilg is te herkennen aan zijn gele bladeren met groene bladrand! De Elaeagnus ebbingei Limelight kan goed tegen zeewind en droge grond.

De Escallonia is een echte zonaanbidder die graag op een beschutte plek in de tuin staat. In de zomermaanden zal deze 150 cm hoge struik uitbundig wit bloeien.

Mahonia x media 'Wintersun' is een geel bloeiende heester die wel 2 meter hoog kan worden. Ze bloeien in de wintermaanden en kunnen zowel in de zon als in de schaduw staan.

De prunus laurocerasus elly is een smal opgaande soort laurierkers. Je hoeft deze ook maar 1 tot 2 keer per jaar te snoeien. Ideaal voor een dichte haag maar ook voor in een bak.
De bladeren zijn spits en donkergroen van kleur.

De Camelia is een voorjaarsbloeier. De roosachtige bloemen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Schaduw is geen probleem en als groenblijvende struik een zeer decoratieve heester.

Pinus mugo komt uit de dennenfamilie en die zijn er in vele soorten. Als grote boom zeer geschikt als groenblijvende windbreker en in de kleinere vormen sfeerbepalende groenblijvende boom die ook nog heel geschikt is als snoeivorm. De pinus mugo is een laagblijvende langzaam groeiend soort.

De Elaeagnus ebbingei gilt edge is herkenbaar aan zijn gele bladrand. Hij houdt van een zonnige droge plek in de tuin of op het terras. Deze struiken kunnen een hoogte bereiken van 200 cm.

Deze variateit kardinaalsmuts heeft geelbont blad en kan zo'n 200 cm hoog worden. De Euonymus japonicus Aureomarginatus kan goed tegen zilte lucht en houdt van een zonnige standplaats in de tuin/

Deze hebe soort is de meest populaire hebe voor in de tuin. Deze matig winterharde heester wordt vaak in een pot geplant waar deze zo'n 50 cm hoog wordt. Deze hebe bloeit paars in de maanden juni tot en met september en soms wel tot ver in december. Zet de plant op een warme plek in de tuin en hij wordt zo'n 100 cm hoog.

De Viburnum Rhytidophyllum is een grote wintergroene heester die wel 4 tot 5 meter hoog kan worden. De bladeren zijn groen en viltachtig. De bloemen zijn wit in de vroege zomermaanden, en de vruchten kleuren van rood naar zwart in het najaar. Plant deze struik op een zonnige droge plek in de tuin.

Deze Zeedennen ( Pinus nigra ) zijn erg geschikt voor een plek met veel wind. De prachtige groenblijvende bomen zijn in diverse maten en prijzen leverbaar en eigenlijk altijd wel op voorraad.

Choisia ternata Aztec pearl is het soort met wat fijner blad. Een winterharde en groenblijvende borderplant. Bloeien doen ze uitbundig in de zomermaanden.

Skimmia kew white is een wat grotere skimmia en doordat hij zowel bloeit als bes draagt behoort hij tot de groenblijvers met grote sierwaarde. wintergroene heester voor wat zuurdere grond.

De Osmanthus wordt ook wel schijnhulst genoemd, dit komt door zijn gekartelde bladeren maar deze zijn niet scherp. Ze zijn zeewindbestendig en kunnen wel 250 cm hoog worden. Verder zal deze struik in de maand mei rijk bloeien, de kleur is wit en de kleine hangende bloemen ruiken aangenaam.

De Fatsia is een wintergroene struik met grote hardvormige bladeren heeft een tropische uitstraling maar is zeer geschikt voor in een stadstuin. Ze kunnen een hoogte krijgen van 200 tot 300 cm maar kunnen ook goed tegen snoei. In de winter zal de plant bloeien met groen-witte bloemen. De fatsia kan goed in een pot groeien. Er zijn zowel groene als wit-bonte soorten verkrijgbaar. De standplaats moet schaduwrijk zijn.

Deze struikvorm steeneik is geschikt voor elke zonnige tuin. Ze kunnen solitair geplant worden of als haag. Doordat de bladeren een grijsgroene kleur hebben kunnen ze droogte en zoute zeewind verdragen.

De Laurus nobilis is de echte laurier die eetbaar is. Het blad zit vol smaak en geurt ook nog eens. Deze struik kan wel 5 meter hoog worden maar kan gemakkelijk gesnoeid worden. Ze houden van een warme zonnige standplaats en kunnen matige vorst verdragen. Bij strenge vorst moet u de plant dan ook beschermen.

Onder de groenblijvers zijn ook diverse heesters zeer geschikt om als haag te gebruiken. Prunus L. Genolia , Prunus L Elly en Prunus ang. Lusitanica zijn bijvoorbeeld mooie smal groeiende soorten, maar ook met andere soorten kunt u mooie hagen maken. Tot 2 meter hoog vanuit voorraad leverbaar.
We hebben een ruime voorraad met groenblijvende hagen, maar voor de zekerheid kunt u altijd even bellen om te vragen of de gewenste soort en maat er tussen staat.

Bomen en heesters