Klimplanten en overige

Naast een sprecifiek assortiment aan groenblijvende bomen en struiken, hebben we ook een assortiment met grote potten op locatie Sluistuinen. Deze worden verkocht via Schouten Tuinreaties.  Alle bedrijven die samen met groenblijvers op de prachtige locatie Sluistuinen gevestigd zijn kunt u vinden op de website van Sluistuinen     ( zie onder op deze pagina ) 

 

 

 

De yucca gloriosa is een stamvormende wintergroene yucca. In de zomermaanden kan er een grote witte bloem te voorschijn komen van wel 100 cm hoog met wit-gele klokjes. De yucca houdt van goed gedraineerde grond en een zonnige standplaats. De Yucca gloriosa is zeer winterhard.

De oleander is één van de bekendste kuipplanten op het terras. Er zijn verschilldende kleuren verkrijgbaar zoals roze, rood, wit, geel. Een oleander bloeit de hele zomer door mits er goed bemest wordt met vloeibare mest. Wij verkopen zowel struikjes als boompjes op stam.

De Cortaderia selloana is het grootste soort pampasgras. De hoogte met pluim is zo'n 275 tot 300 cm. De witte pluimen verschijnen in het najaar, de standplaats dient wel zonnig te zijn.

De Yucca filamentosa ook wel de Palmlelie is een laagblijvende yucca van 50 tot 75 cm hoogte. De bloemen daarentegen worden in de zomer 150 tot 200 cm hoog. Plant Yucca's op een warme zonnige en droge plek in de tuin of pot.

De Pampusgras ofwel Cortaderia selloana geeft de borders wat meer dimensie. Ook mooi als solitair in het gazon. Hoogte 200 tot 300 cm.

De Fargesia rufa is een niet woekerende bamboesoort die zeer geschikt is voor in een pot of bak. Ook is dit soort goed bestand tegen vorst omdat het blad niet gaat opkrullen. De bamboe wordt 150 tot 200 cm hoog. Dit soort is een breed groeiend soort die door middel van snoeien smal gehouden kan worden. De jonge uitlopers hebben een roze gloed op de stelen.

De yucca rostrata is een sierlijke plant met een mediterrane uitstraling. Ideaal te gebruiken in een pot of bak op het terras. Houdt de grond van de yucca in de herfst en winter droog zodat de plant wel tot -15 winterhard is.