De Prunus lauroserasus Angustifolia wordt vaak gebruikt voor een dichte haag of als solitair. De bladeren zijn kleiner dan de gewone laurierkers, ook zijn de twijgen soms rood van kleur. Net als vele andere planten in verschillende maten leverbaar.

Pinus mugo komt uit de dennenfamilie en die zijn er in vele soorten. Als grote boom zeer geschikt als groenblijvende windbreker en in de kleinere vormen sfeerbepalende groenblijvende boom die ook nog heel geschikt is als snoeivorm. De pinus mugo is een laagblijvende langzaam groeiend soort.

Deze geel bonte variant van de olijfwilg is te herkennen aan zijn gele bladeren met groene bladrand! De Elaeagnus ebbingei Limelight kan goed tegen zeewind en droge grond.

De Pinus nigra nana is een langzaam groeiend soort wat maar 150 cm hoog wordt.

Eigenlijk behoort de Mahonia tot de spectaculaire groenblijvers. Gele bloemen in de winter en het hele jaar door geveerde grote sterke bladeren met scherpe puntjes. Een groenblijvende heester die met zijn bijzondere blad een groot verschil maakt in uw plantenborder

De Fatsia is een wintergroene struik met grote hardvormige bladeren heeft een tropische uitstraling maar is zeer geschikt voor in een stadstuin. Ze kunnen een hoogte krijgen van 200 tot 300 cm maar kunnen ook goed tegen snoei. In de winter zal de plant bloeien met groen-witte bloemen. De fatsia kan goed in een pot groeien. Er zijn zowel groene als wit-bonte soorten verkrijgbaar. De standplaats moet schaduwrijk zijn.

De Ilex maximowicziana kanehirae is een licht groen japanse hulst die niet zoveel eisen stelt. Dit soort wordt circa 200 cm en hieft maar 1 keer per jaar gesnoeid te worden.

Nandina is een halfhoge heester die in het najaar naar rood verkleurd met rode bessen. Deze struik staat graag op een warme zonnige plek en zal in de zomer wit bloeien

De Trachycarpus fortunei is de meest winterharde palmsoort in Nederland. Deze palm met behaarde stam heeft grote handvormige bladeren. De trachycarpus houdt van een luwe plek in de tuin in de zon of in de halfschaduw.

De Ilex crenata caroline upright is de beste buxusvervanger die er is. Dit soort kan zelfs op zand en kleigrond geplant worden. Verdraagt goed snoei. Ideaal voor hagen en bolvormen. Wordt maximaal 250 cm hoog.

De Novita is een sterke laurierkers soort die vooral gebruikt wordt voor hagen. Wij adviseren om deze struiken 2 keer per jaar met een snoeischaar te snoeien, met een heggenschaar kan ook maar dan worden de halve bladeren geel. Brede oude struiken kunnen goed teruggezet worden op het kale hout, deze takken lopen in het voorjaar weer uit.

De Chamaerops humilis is de enigste Europese palmsoort die voornamelijk in Spanje te vinden is. Het is een trage groeier met meerdere stammen met handvormige bladeren.
Dit soort palmboom groeit goed in een bak of pot zodat ze in de wintermaanden goed te verplaatsen zijn onder een overkapping of in de schuur. De winterhardheid is namelijk -10 voor een volwassen plant. Wij plaatsen een Chaerops vaak in de volle zon en planten deze in Mediterrane substraat die waterdoorlatend is. De Chamaerops humilis Cerifera heeft blauw-grijs blad en de Chamaerops humilis Vulcano is een kleine variant met dikke compacte bladeren.

De Pseudosasa japonica is een grove bamboesoort die wel 500 cm hoog kan worden. Een rhizoom wortelbegrenzer is gewenst omdat dit soort woekerd. De bladeren zijn 20 tot 25 cm lang en de stelen hebben witte schutbladeren, dit maakt deze soort een tropische uitstraling.

Quercus ilex, steeneik, is een mediterrane boom met grijsgroen blad en is goed bestand tegen zeewind en vorst. Ze zijn er als struikvorm, lei-vorm en als boomvorm te krijgen waardoor ze in elke tuin toepasbaar zijn.

De Trachycarus wagnerianus is het broertje van de Trachycarpus fortunei. Dit soort palmboom heeft compacte handvormige bladeren op een behaarde stam. De kleur van de bladeren is diepgroen en harder dan de fortunei. Hierdoor kan dit soort meer wind verdragen en kunnen ze ideaal in een pot geplant worden. De winterhardheid is -18 bij een hoogte van 100 cm. In een pot zijn ze winterhard tot -8. Beschermen tegen de worst is alleen nodig bij strenge vorst of sneeuwval, wij gebruiken dan een boomjas gemaakt van vliesdoek.

De Quercus ilex meerstammig is een opgesnoeide struik met meerder stammen. Ideaal als eyecatcher in de tuin of op het terras in een mooie pot.

De Pinus pinea ook wel parasolden of pijnboom heeft veel weg van een parasol. Dit komt omdat de boom een rechte stam heeft met breed uitgroeiende takken. Ideaal te gebruiken om een schaduwplekje te creeren.
De schors heeft een oranjebruine kleur en de naalden zijn donkergroen.

Ilex maximowicziana 'Kanehirae' is een Japanse hulst struik die zowel solitair als in een haag geplant kan worden. Deze plant kan goed als alternatief van de Buxus geplant worden.
De groeisnelheid ligt tussen de 30 en 40 cm per jaar en de maximale hoogte bedraagt 200 cm. Deze struik stelt weinig eisen qua standplaats.

De Steeneik Quercus Ilex doet het in Nederland behoorlijk goed. Deze groenblijvende boom is ook verkrijgbaar als meerstammige boom of struik en kan op een prominente plek een beeldbepalend element vormen.

Een sterke windbestendige bol-boom is de olijfwilg. Plant de boom in een border of in een ruime bak, ideaal voor de wat kleinere voortuin. De olijfwilg is een echte zonaanbidder die 2 keer per jaar gesnoeid wil worden met een snoeischaar. De stamhoogte ligt tussen de 100 en 225 cm.

De Rhododendron 'Catawbiense Grandiflorum' is een paars-roze bloeiende Rhododendron die bloeit in -April-Mei-Juni. De standplaats is zonnig tot half-schaduw. Ze houden van een zure turfrijke grond en worden 200 tot 400 cm hoog.

Magnolia Grandiflora is als groenblijvende boom geschikt voor de luwe tuin. Het dikke leerachtige blad is het hele jaar door mooi en in de zomer kun je verrast worden door een prachtige witte bloem. Er is ook een variant met iets kleiner blad.

Viburnum tinus is een groenblijvende heester die altijd wel aantrekkelijk is. Dan weer door zijn rood/witte schermbloemen en dan weer door zijn bes of zijn nieuwe blad.
Zowel op stam als volle heester verkrijgbaar.

De Elaeagnus ebbingei gilt edge is herkenbaar aan zijn gele bladrand. Hij houdt van een zonnige droge plek in de tuin of op het terras. Deze struiken kunnen een hoogte bereiken van 200 cm.

De Laurus nobilis is de echte laurier die eetbaar is. Het blad zit vol smaak en geurt ook nog eens. Deze struik kan wel 5 meter hoog worden maar kan gemakkelijk gesnoeid worden. Ze houden van een warme zonnige standplaats en kunnen matige vorst verdragen. Bij strenge vorst moet u de plant dan ook beschermen.

De Camelia is een voorjaarsbloeier. De roosachtige bloemen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Schaduw is geen probleem en als groenblijvende struik een zeer decoratieve heester.

De Osmanthus wordt ook wel schijnhulst genoemd, dit komt doordat sommige varianten gekartelde bladeren hebben zoals de hulst. De variant Osmanthus burkwoodii heeft klein blad zonder kartels en lijkt meer op een Liguster. Alleen is deze struik ten opzichte van de Liguster volledig wintergroen en zal in de maand mei rijk bloeien, de kleur is wit en de kleine hangende bloemen ruiken aangenaam.

Osmanthus x burkwoodii ook wel bekend als Schijnhulst bloeit in het late voorjaar met kleine witte geurende bloemen. Deze struik kan wel 200 tot 250 cm hoog worden. Vormsnoei verdragen ze goed. De standplaats is heel makkelijk, volledige schaduw tot in de volle zon.

We hebben diverse groenblijvende bomen en heesters als meerstammig verkrijgbaar. Ze bestaan uit meerder stammen die in een mooie verdeling zijn opgesnoeid. De stammen die onder in de boom of struik zichtbaar zijn krijgen naar verloop van tijd steeds meer karakter en als je meerstammige bomen of struiken goed onderhoudt, dan worden ze ieder jaar mooier. De Osmanthus burkwoodii is bijvoorbeeld verkrijgbaar als meerstammig. Deze zijn 175 cm hoog en kosten 75,00 per stuk.

Groenblijvende Magnolia grandiflora met stevig en groot groen blad. Deze wintergroene boom bloeit minder uitbundig dan de bladverliezende variant. In verschillende maten leverbaar en dus ook op aanvraag als grote boom te koop.

Osmanthus heterophyllus purpureus. Een wintergroene struik met een purperrode gloed over het blad, dat heeft deze schijnhulst! De Osmanthus purureus kan wel 150 tot 175 cm hoog worden en door zijn compacte groei is deze struik ideaal te gebruiken als haag. Plant deze struik op een zonnige plek zodat het blad purperrood verkleurd en de struik zal dan ook uitbundig bloeien met een heerlijke geur.

Prunus laurocerasus 'Genolia' is een compact soort laurier die ook nog eens rechtopgaand groeid. ideaal voor een smalle dichte haag. Ze groeien zowel in de schaduw als in de zon en worden circa 300 tot 400 cm hoog.

De Photinia fraseri compacta is een groenblijvende heester met fris rood blad in het voorjaar een witte bloemen in de zomer. De bladeren zijn wat kleiner dan de standaard soort. Vraagt wel een wat drogere en niet te winderige plek in de border.

De Photinia fraseri 'Red 'Robin' of te wel glansmispel heeft in het voorjaar rode bladeren bij het uitlopen die later in het seizoen naar groen verkleuren. In mei en juni zal deze Photinia grote witte trossen bloemen dragen. Deze struik kan wel tot 300 cm hoog worden, snoeien kan het beste in het voorjaar. De standplaats moet zonnig zijn voor mooie volle sruiken, maar lichte schaduw tot schaduw behoord ook tot te mogelijkheid maar dan zal de struik wat minder vol worden en het blad zal groen blijven.

De Camellia japonica is een rijk bloeiende heester. De bloemen hebben wel wat weg van een roos.. Een camellia staat graag op een beschutte schaduwrijke plaats in de tuin. Een camellia wordt zo'n 300 cm hoog. Verkrijgbaar in de kleuren wit, roze en rood.

Deze decoratieve camelia bloeit in oktober en november en is in verschillende kleuren verkrijgbaar

De Pinus nigra, zwarte den is één van de sterkste bomen voor aan de Nederlandse kust. Ze stellen geen eisen aan de grondsoort of standplaats. In ons land worden deze bomen niet hoger dan 15 tot 20 meter, maar ze kunnen wel tot 50 meter hoog worden en wel 1000 jaar! We hebben op onze kwekerij op locatie Sluistuinen diverse maten staan in verschillende prijsklasse. We hopen snel om hiervan meerder foto's op deze site te kunnen zetten, maar met een persoonlijk bezoekje kunt u zelf de mooiste boom uitzoeken.

De prunus laurocerasus elly is een smal opgaande soort laurierkers. Je hoeft deze ook maar 1 tot 2 keer per jaar te snoeien. Ideaal voor een dichte haag maar ook voor in een bak.
De bladeren zijn spits en donkergroen van kleur.

De Osmanthus tricolor is een halfhoge tot hoge compact groeiende struik. Het blad is geel-bont.

De Pinus sylvestris heet in het Nederlands 'grove den'. Zijn naalden hebben een blauw groene kleur en de stam is grillig van structuur. De boomvorm is pyramidaal en op latere leeftijd meer als parasol.

Deze Zeedennen ( Pinus nigra ) zijn erg geschikt voor een plek met veel wind. De prachtige groenblijvende bomen zijn in diverse maten en prijzen leverbaar en eigenlijk altijd wel op voorraad.

De Rhododendron Cunningham's White is een witbloeiende Rhododendron die bloeit in April-Mei. De standplaats is Zonnig tot half-schaduw. Ze houden van een zure turfrijke grond en worden 150 tot 200 cm hoog. Wij hebben diverse soorten en kleuren op voorraad.

Deze roze bloeiende Camellia heeft gevulde bloemen en groeit op stam! Een uniek exemplaar voor op het terras in een chique pot of bak.

Onder de groenblijvende heesters zijn diverse soorten geschikt om als haag te gebruiken. Prunus L. Genolia , Prunus L Elly en Prunus ang. Lusitanica zijn bijvoorbeeld mooie smal groeiende soorten, maar ook met andere soorten zoals Osmanthus en Eleagnus kunt u mooie hagen maken. Tot 2 meter hoog vanuit voorraad leverbaar.
We hebben heesters voor groenblijvende hagen op voorraad, maar voor de zekerheid kunt u altijd even bellen om te vragen of de gewenste soort, maat en aantal er staat.

Taxus baccata. Met zijn mooie donkere naaldjes geeft de Taxus een klassieke sfeer aan uw tuin. Zeer geschikt als haag, maar ook als solitaire groenblijvende struik goed te gebruiken in de border en eenvoudig in model te snoeien. Graag maken wij een offerte voor de aanplant van uw groenblijvende haag.

Een wintergroene Magnolia met compact blad en een compacte kroon, dat heeft deze Magnolia grandiflora Little Gem.
Deze struik op stam kan heel goed groeien in een pot of op een zonnige plek in de tuin.

De Elaeagnus pungens maculata is een olijfwilg met geel-groen blad. op de takken zitten doorns en in het najaar zal deze onopvallend bloeien. Ideaal voor hagen, blok- of bolvorm. Dit soort wordt zo'n 200 cm hoog.

Prunus lauroserasus heeft een grote familie, en is erg sterk en zeer geschikt als groenblijvende haagbeplanting. Een wintergroene struik met veel volume. Wij leveren soorten zoals Rotundifolia, Novita, Etna, Caucasica, Elly en Genolia. bel, mail of kom langs voor de actuele voorraad.

De Elaeagnus ebbingei Compactus is een zeewindbestendige wintergroene struik heeft een compactere groei dan zijn broertje, dit is namelijk de 'Compactus'.
Snoei deze struik 2 of 3 keer per jaar om deze struik in model te houden, maar niet in de wintermaanden.

De Pinus sylvestris watererii is een cultivar van de grove den, ideaal voor de kleinere tuin of voor in een pot. De naald heeft een grijs-blauwe kleur.

Bomen en heesters